Sunday, 26 December 2010

nk bakal "hubby" mcm nih jugak boley x?

Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…


Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana

la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai

la..lepas tu terus kami kawin.


Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan

yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…


Eiiiii…geramnya aku!!!


Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak

jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju

aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya

dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan

slumber dia kata..


”Lah..awat tak tanya…”


Eiii..geramnya aku!!!


Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer

la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi

shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..


Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call,

tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik

keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM

KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku

tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan

slumber jawab..


“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa

bawa hanset..hehe..”


Eiiii..geramnya aku!!!!


Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan

masak lemak cili api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la

pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi

dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata

apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis

makan..Habis makan pon tak kata apa..


Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang

yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak

kata apa..huhhh…..


Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat

hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk

Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku

call dia…


Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..


“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”


Eiii…geramnya aku!!!


Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan

lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,


“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…


Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata

pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja

dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…


Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2

naik flight... .kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi

memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang

tak dak…kosong inbox!!


Eiii…geramnya aku!!!


Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun

warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa

bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan

surat lagi..


Suratnya berbunyi begini:


Kehadapan isteriku (cewahhh..),


Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah

ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat

apa…hihi

Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya

kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak

Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa

tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang

sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…


Ishkk..awak ni..tak berasan ker??


Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa

hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat

baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak

cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…


Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti

awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya

jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat

umah kita…


Ishkk..awak ni..tak berasan ker??


Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment

saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2

tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light

merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??


Ishkk..awak ni..tak berasan ker??


Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi

seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2??

Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah

sampai dah kot lepas awak baca surat nih…


“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “


Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)


Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…


P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi


Love,

Suamimu


No comments: