Thursday, 22 December 2011

sejarah kami bermula ....


pertemuan pertama antara kami berdua ms hari pendaftaran pelajar baru PJJ Uitm Arau.. awl bulan disember 2009.. ms tu x smpt pown nk beborak ke ape..aku pon kalut nk balik sbb ader kenduri kawen.. sekelas ngan dia dh almost setahun tp aku x penah ckp ngan dia.. kalo ckp pown psl hal kelas+assignment jer.. aku sombong kah?? tidak2.. mebi time tuh ader dh ader bf kot.. masuk semester 2,hujung2 dh dkt final exam kot..(time tuh aku dh single), br la aku start ckp ngan dia,,tu pon sbb assignment jugak.. aku nk pnjam assignment dia.. nk copy :p
so semua nya bermula dr c2 la. dia duk kata aku la ngorat dia dlu.. hohhoho.. mana ada..

lepas2 dr tu,kami mula rapat.. sms manjang..kira boley smpi melekat la tepon kat tangan nih.. bila dh rapat br la si dia bgtau,yg dia dh lama tgk aku.,. since dr hari mula daftar dlu.. dia ckp dia suka tgk aku..dlm byk2 pompuan,dia suka tgk aku..(x tau la kalo ayat tu ayat nk ngorat kan) especially bila aku pakai baju kurung.. dia cukup suka...

1st date kami,jmpa kat Jitra.. tgh2 la antara umah dia ngan umah aku.. aku pakai baju kurung sbb aku trus dr opis kan.. dia plak solat jumaat kat jitra.. pastu aku nk tgk cite Harry Potter.. trus shoot p AS,smpi As je tgk2 full house,.. patah balik ke Jitra.. tgk2 xde plak cite tuh.. last2 kami tgk cite 'Unstoppable'..pastu p mkn2..

2nd date plak,dia dtg amek kat depan umah aku.. then p tgk wayang cite "Aku Tak Bodoh" .. layan je la cite tuh.. hihihi...

3rd time,jauh sket kami pi..nun Sunway Carnival Mall.. sbb aku nk tgk cite "Rapunzel 3D" ..

penah la terjadi,bila aku rs x yakin..bukan la x yakin ngan dia.. x yakin ngan diri aku sndr.. mcm2 aku pk.. boley ke aku masuk ngan family dia.. mampukah aku.. aku jd keliru ngan diri aku sndr.. so,aku wat keputusan utk beri masa utk diri aku dan diri nya.. aku stop sms dia..stop call dia.. x tau nape aku jd takut ngan diri aku sndr.. then lama2 aku realize yg aku x ley hidop la tanpa dia..lawak kan??

lepas raya cina awal tahun ritu, family dia dtg merisik aku.. Alhamdulillah segalanya berjalan dgn lancar.. mcm mimpi pown ader jugak la.. but still takut laei time tuh.. lepas tu terus tetap tarikh utk bertunang

05062011,tarikh bertunang
kakak ipar yg sulung sarungkan cincin tunang

ms bertunang pown mcm2 dugaan jugak la yg dtg..AL-Maklum la ngah darah manis kata org kan.. manjang gado.. itu semestinyer..yg best nyer xde la nk gado lama2 pown..kejap jer.. ala2 gado2 manja gitu..

yg best nyer,bdk2 kelas sp pown x tau psl kesah "cinta kampus" kami nih.. hihihi.. smpi la pas bertunang br diorg tau..pandai x kami simpan rahsia.. dkt2 majlis kenduri, kami pas la kad utk kwn2... bila pas kat lecturer,punya la diorg bergossip.. sbb selama nih diorg tau psl "cinta kampus" je tp x tau sp gerangan nyer.. hihihi


en.Suami,
terima kasih kerana sudi menjadi teman hidup ku.
terima kasih kerana menerima diri ini seadanya..
terima kasih kerana sabar melayan karenah ku
terima kasih kerana sentiasa ada di saat genting

semoga mahligai yg dibina akan sentiasa utuh dan teguh di bawah limpahan rahmat dr NYA
aminnn

1 comment:

juanz said...

Tahniah... semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..... :-)