Tuesday, 12 April 2011

Tribute to Arwah kak Suzi


pg td dlm pkul 630 pg,aku dpt sms dr classmate aku...dgn mamainya aku tgk sms tuh...

"kak suzi meninggal semlm..aku x tipu"

terus segar bugar aku dibuatnya... aku reply sms kwn aku...

"tul ker??jgn main2 menda mcm nih..."

"tul..aku x tipu..semlm aku duk wat assignment dgn dia..dia ajak aku tido umah dia,tp aku x boley.aku kena balik.dia bgtau aku dia sakit kepala sgt2.. lepas aku balik tuh, dia dh nazak..terkilannya aku.."

aku terdiam bila bc sms tuh..adakah aku bermimpi??? sabtu lepas aku jmpa arwah kat kelas..kami sama2 mkn jeruk..bergelak tawa bersama..Ya Allah...benarkah semua ini??
tetibe ada 1 sms masuk ke hp aku..sms dr cik syikin..lecturer finance aku..menyatakan menda yg sama jugak... katanya arwah ada darah tinggi..dia sgt2 stress psl keja+study..
Subhanallah...aku sgt2 terkejut...aku berpakat ngan beberapa classmate aku utk menziarahi arwah sebelum arwah dibw pulang ke kampung nya di selangor..

sampai je di masjid Uitm, aku tgk penuh keta di kwsn tuh..semua staff dan student Uitm ada di situ.. aku menggagahkan diri melangkah masuk ke dlm masjid.. aku tatap muka arwah.. Ya Allah.. aku x percaya...menitik air mata aku...

Ya Allah,
Tempatkanlah arwah dikalangan org yg beriman..
sesungguhnya daripada Mu kami datang, dan kepada Mu jua lah kami akan pulang..pulang bersama bekalan untuk dunia yg kekal abadi..


arwah seorg yg ceria,happy go lucky..dia baik ngan semua org..dia seperti seorg kakak buat semua org..aku masih ingat sem lepas kami sama2 belajar subjek QMT bersama2..bergelak tawa bersama,bercerita bersama...

skrg nih pun aku agak stress nk menghadapi final exam..

1 comment:

Gieyana said...

AlFatihah utk arwah..