Sunday, 17 April 2011

dh 28 tahun dah..Alhamdulillah...


ari nih Alhamdulillah dh 28 usia perkahwinan che det dan che ta...
semoga ikatan yg suci nih akan berkekalan hingga akhir waktu..
amin...

aku nk story mory morning glory psl kisah chenta che det dan che ta...(mengikut apa yg diceritakan oleh diorg la)

dlu2 nih,che det keja dkt bernas Arau..dkt ngan umah arwah atok aku..hari2 che ta balik keja lalu kat situ... kebetulan ada sorg kwn che ta keja kat bernas jugak..dia la org yg bertanggungjwb kenalkan che ta kpd che det... tp mengikut cite che ta, che det nih dlu ramai kawan pompuan..kire anak2 dara kat kampung che ta berkenan ngan che det..(wahh..hot tau che det)..sepanjang tempoh perkenalan diorg nih,che ta kata che det x penah pown ckp nk bertunang ke,kawen ke.. kire mcm xde ape2 la kan.. satu ari nih,che ta bgtau la dkt kwn yg kenalkan diorg nih... ada org nk masuk meminang che ta... kwn nih pown pi la bgtau kat che det.. apa laei, kelam kelibut la jadinyer.. trus che det bg duet kat kwn tuh,suh bg kat che ta utk beli cincin tunang..

mereka mengikat tali pertunangan selama setahun...tanggal 17 april 1983,mereka berdua telah sah bergelar suami dan isteri..

lepas setahun, tanggal 1 julai 1984,lahir lah permata yg sulung...
namanya Nurdalila binti Mahadzir

yg kedua, 27 mei 1987,
Nurdiyana binti Mahadzir

yg ketiga, 24 september 1990,
Nurnaqiah binti Mahadzir

yg keempat, 24 mac 1994,
Nur' Alia Nazihah bt Mahadzir

yg kelima, 09 mac 1998
Muhammad Danial Fikri b. Mahadzir

inilah hasil nyer.....

my happy family...

last year nyer entry..klik kat sini

p/s: last year ckp kat mak ngan ayah nk bagi menantu kat diorg..hohoho....

No comments: