Thursday, 27 January 2011

my dream wedding

teruja jugak aku tgk contest "what's hot is gettin hotter" yg dianjurkan oleh CST dan Lynda Rahim ..sp la yg x kenal diorg nih kan...production CST ni mmg superb la video2 yg diorg shoot.. teruja gak la aku tgk..haishhh... best nyer lau dpt video wedding cenggitu kan.. kalo korg x percaya,sila la tgk sndr ok... psl datin Lynda Rahim plak..OMG ...baju2 design dia mmg the best... jatuh chenta aku la... keep on verangan la dila oiiii.....

meh aku nk verangan la psl majlis kawen aku... hahahaha... even x nmpk bayang pown laei bile agaknyer aku akan melepaskan takhta "i'm single" yg aku sandang tuh selama 27 thn... tp x salahkan kite verangannn... hahahaha...

tema
aku nih x de la nk bertema2 bagai..ader setengah nk konsep garden wedding la..ada tuh nk ikut adat melayu zaman sultan Melaka..(adooiii)... aku?? ntah la.. aku nk yg simple2 je kot..x nk terlalu mengikut sgt kan.. tp lau dpt wat kat satu kwsan yg lapang laei best kot.. i mean kat padang ke.. hahaha..ala2 mcm wedding MAYA KARIN dlu..ingat x?? ye la..luas kan..xde la nnt akan berlanggar sesama sendiri.. hahaha.. kale plak..aku nih sgt2 suke pink+pepel+ijau epal.. sweet x kalo combine ke semua kale nih?? lantak la...

baju akad nikah
aku dh beli kain lace dr bandung.. hahahah...excited plak beli awl2 kan..tp nk wat camner.. duk selamat dlm kotak laei kain tuh.. x tau la bile nk anto kat tailor.. aku beli kain lace warna cream+beads pink.. so,utk bakal suami aku (yg aku x tau siapa) akan pakai baju melayu kale cream+sampin pink kot.. hahaha...simple kan baju nih..santeekkkk....

pic from:dinahalim
baju majlis sanding
aku x tau nape aku teringin sgt2 nk pakai songket bunga tabur..motiff??ntah la..even zaman skrg nih prg x bape pakai la jenis2 nih..tp aku suke je..mcm traditional gitu,, of coz kale dark pepel..lebey kurang mcm pic bwh nih la..tp of coz la aku pakai tudung...

baju potong kek
aku pun teringin jugak nk pakai gaun labuh...motif??nk potong kek..hahahah... pelik jugakkan..tiap kali majlis kawen mesti nk kena potong2 kek..x potong x ley ek?? heheh...

pelamin
suke la kerusi besau2 gini...x sedar diri ke dila..ko tuh kecik jer..kang tenggelam ko..x nmpk pengantin..hahahaha....lebey kurang cam gini la...


door gift
aku nk tetamu semua dpt benda yg sama..ye la kan..kdg2 ader tetamu yg vip dpt mahal sket..yg biase2 dpt biase2 jer..x adil la kan.. so aku nk semua dpt menda yg sama jer...aku nk bagi bunga telur utk semua tetamu...utk budak2 plak bagi gula2..

okla...dh la sesikit aku verangan kan...ni semua hanya la wedding dream aku jer.. yg paling penting adalah IJAB &QABUL kan... itu yg dianjurkan dlm Islam... tp x slh kite pasang impian kita utk menjadi ratu sehari.. aku penah meletakkan target aku suatu ms dahulu kawen b4 umo 25.. nmpk nyer dh 2 thn terlepas target tuh.. seru blum smpi gamak nyer.. then aku lepat target balik utk kawen b4 umor aku 28.. ntah la akan tercapai ke x... keep on praying to HIM...
(kalo terlepas jugak..... what to say rite??)

No comments: