Saturday, 20 November 2010

ape kena dgn hang ni dila???

errmmm...jahatkah aku??biadapkah aku??kurang ajarkah aku??setan mana yg merasuk aku ni semlm?? hurrmmm.....aku just tulis ape yg aku rs jer..ape yg terbuku di dlm hati aku nih...aku nk luahkan segalanya so dat aku rs tenang sgt2..kan x elok kite pendam..sbb suatu ketika dahulu,aku pernah terluka,aku pernah dipermainkan,aku penah dikecewakan..dan aku hanya nk buktikan segala apa yg berlaku ada hikmahnya..itu sahaja..

1- utk someone yg aku penah panggil Dia....
sy mntk maaf..sy x berniat nk menceritakan segalanya kat belog sy nih..sy hanya nk luahkan apa yg terbuku di hati sy...sy terima ketentuanNya yg kita x berjodoh..as u said,uf family x restukan..xper..sy redha..sy happy awk dh jmpa pasangan yg direstui oleh keluarga awk.. ape2 pun sy doakan awk dipermudahkan jalan untuk mencukupkan apa yg x cukup tu.. lastly,sy nk ucap terima kasih kerana penah hadir dlm hidup sy walaupun hanya seketika..sy doakan awk akan berbahagia hingga hujung nyawa..

2- utk someone yg aku penah panggil B.
sy x smpt nk jmpa awk semlm..sy nk pulangkan balik barang2 yg penah awk bagi kat sy..sbb awk dtg pun x bgtau sy kan..sy x marah pun..sy x kisah kalo awk nk benci sy,nk lupakan sy,nk anggap sy x penah wujud@hadir dlm hidup awk..itu hak awk kan..xper la awk..walau mcm mana teruk awk wat kat sy,sy terima..sy redha pd ketentuanNya..sy juga admit awk penah bahagiakan sy..wat sy happy..treat me as i'm d only one for you..sy nk ucapkan terima kasih byk2 sbb penah hadir dlm hidup sy..mewarnai hidup sy.. sy akui sy juga ada silapnya dlm relationship kita yg lepas..sy nk mntk maaf atas segala kesilapan sy pd awk.. halalkan segala makan minum sy..sy doakan awk akan bertemu someone yg awk akan syg & hargai & setia smpi bila2.. someone yg akan faham awk..



4 comments:

farra aidah said...

emmm...bagus la kalu macam tu.jangan pernah simpan dendam di hati tau.nnt memakan diri.yang berlalu biarla berlalu.hidup harus ke depan.jgn sesekali menoleh.jadikan semua itu pengajaran hidup yang Allah kurniakan untuk membuka mata kite dalam menilai erti sebuah percintaan.farra,doakan dila happy selalu k,sayang.

cEnD@LiL@ said...

tu la..semlm ntah setan apa merasuk..jahatkan dila nih..boley plak gelak2kan org..x patut betul la..itu bukan dila..huhu.. thanks yer farra..=)

farra aidah said...

itu bukan jahat la sayang.itu nama nye luahan perasan.dalam erti meluahkan perasaan.kite akan marah,sedih,nages,ketawa,geram dll. kadang itu semua terjadi apabila kite tidak dapat berlapang dada menerima ujian Allah.just tenang kan fikiran,dengan ketenangan baru leh berfikir secara rasional dan bertindak dengan waras.jangan berfikir dengan hati.tapi berfikirlah dengan akal.masalah tidak akan selesai kalu kite lari darinya.so,dear..jangan sedey2.cheer up!memang la kite fhm perasaan dila."berat mata memandang,berat lagi bahu memikul"heeeee

cEnD@LiL@ said...

mmg berat farra..org lain x merasa semua tuh...yg menanggungnya dila..org hanya mampu melihat dan mengomen jer...