Wednesday, 29 May 2013

Pre Celeb8 besday En.Suami

Entry lama..kejadian berlaku jumaat lepas..24.05.2013.. a day b4 besday en.Suami... kami wat plan nk ke AS nk cari walker utk Rania.. tu diaaa..nalaaa p cari kat As nuh... mcm kt Perlis xdak ja kan... bukan xdak, ada tuh ada, tp x berkenan di hati la... apesal ntah... hehe...

kengkonon nk gerak pi kul 9 pg la..mcm enSuami ckp tu..alih2 kul 1030 kot br gerak..smpt la budak tecit tuh tido dlu pas mandi pg..pewot kenyang la tuh ibu bg makan puree epal + biskut marry..

smpi AS around kol 11 lebey la...misi mencari sudu + puting utk Rania...smbil tuh nk tgk walker kat sini kot2 murah.. since dpt sms, ada sale kat situ..tu yg serbu gak p ke sana...

Apple Baby House, Alor Setar
sudu utk Rania... 

Puting utk botol Tommee Tippee


misi telah berjaya.... walker cam x bp best jer...pastu plak sale x byk sgt utk walker.. ader tambahan... aku amek washable breast pad + pre walker shoe utk Rania.. hehehehe....

cr tmpt nk lunch...makan nasi ayam palembang dkt Stadium Darulaman..lepas tu, kami gerak ke Masjid Zahir.. EnSuami nk solat Jumaat.. so, aku ngan Rania lepak2 je kat dlm keta sementara nk tunggu abeh solat Jumaat..


muka ada sinyummm sbb kekinyangan

Lepas enSuami dh sudah solat Jumaat, kitorg gerak ke Sentosa..dia nk anto laptop repair.. then gerak ke Pacific plak.. nk tgk walker kat situ plak.. punya la sesak yg amat..rupa2 nya ada Pameran Hartanah kat level ground floor pacific tuh.. best kan kalo ada umah sndr..(verangannn)

misi mencari walker utk Rania diteruskan... naek ke children department.. menonong je kat area Sweet Cherry.. dh nmpk walker kat c2.. siap ada discount 20%..harga pon murah la compare ngan Apple Baby House td.. lepas ditimbang,tolak,tambah semua...so, beli la walker utk Rania.. Rania dh siap test drive lg.. hehe... dia mcm jakun sket la duk dlm walker tuh.. mak tok la suh beli walker tuh sbb cucu dia neh xmo nk baring2,meniarap2..nk berdiri... so beli la walker neh..senang sket..biar die berdiri jer kat c2..

Lepas misi dh berjaya, EnSuami ajak singgah Menara Alor Setar..dr Zaman berchenta smpi ada anak la br nk boleh naik menara tuh.. hahahah... tiker utk dewasa rm8.. baby plak free jer.. saje je nk naek menara neh..kalo naek mlm lagi best kot..byk lampu2... tp x nmpk apa la sgt kan




kami bergerak balik... enSuami ajak singgah makan di Restoran Old Castle kat sblh Istana Anak Bukit..Nk try masakan Arab kt c2.. enSuami duk sebut nasi mandhi byk kali sgt..so nk try la kat restoran tuh.. Rania plak ketiduran.. so letak dia dlm stroller.. so senang la ibu ngan abah nk menikmati makanan itu.. tp, indah kabar dr rupa kot... katanya restoran arab..tp yg amek order nyer org kelate..ke org siam ntah.. dh tuh x bp nk paham ckp melayu..adehhhhh.... aku hengat kot pak arab @ minah arab la nk amek order.. ok xper.. order la kami pon... aku order nasi mandhi kebab ayam...en Suami plak nasi mandhi burung puyuh.. skali waitress tu bgtau burung puyuh xder..enSuami tuka amek nasi mandhi ayam goreng berempah.. skali kebab ayam pon xde jugak..aku order nasi mandhi ayam.. haishhh..tp nsb baek la fresh orange dia sedap..  Rania plak dh terbangun sbb terkejut bunyi moto.. dh start nk nanges sbb dia ingat xde org..last2 kami pindah duduk kat tempat yg boleh bersila..senang.. angkat letak Rania kat c2,bergolek2 la dia... for review, x bp nk best la makanan dia..tp x tau la makanan yg lain sedap kan... kalo boleh complain la , mmg aku complain la dia nyer waitress tuh.. haiyaaaaa....

cantek kan design dia

senang hati la dia boleh golek2
turn Abah  plak jaga Rania.. Ibu nk makan
hamekk ko.. bersila baekk punya...
smpi umah dh pkul 10 lebey sbb terpaksa ikut jalan jauh...sbb ada khemah kt area umah..ada kenduri kawen esok nyer..dh tu plak, jalan utama tutup..ada evennt dkt istana Arau.. aduyaiiii... sian Rania..lunyaii... enSuami pon sama lunyaii jugak... so masing2 tido awal..

aku plan tu kengkonon nk celeb8 besday enSuami la tgh mlm tuh..skali tgk dia tido nyenyak jer..letey gamaknyer.. aku dh siap orderkan sepotong kek secret recipe kt adik.. hadiah aku balut dendiam kat bilik adik.. masuk bilik tgk enSuami tido.aku letak adiah kt tepi dia..

end up, pg tu pas solat subuh aku kejut enSuami.. wish "happy besday" kat dia.. aku pon dpt adiah jugak dr dia.. hehehe.. pas dia solat, aku bwk la kek tu kat dia.. kami celeb8 la berdua atas katil.. Rania tido nyenyak jer..

abah buli Rania yg ngah nyenyak tido

ps: Selamat Hari Jadi buat EnSuami terChenta.. Semoga diberkati usia dan dimurahkan rezeki buat kita sekeluarga.. Love u so muchhh...

No comments: