Sunday, 3 April 2011

terima kasih byk2 wahai PEREMPUAN

aku sgt2 sakit hati ngan sesorg yg bernama PEREMPUAN...aku x tau ape slh aku kat dia sbnrnyer smpi dia duk wat fitnah kat aku...Tuhan sj yang tau betapa hati aku nih sakit,geram sgt2... bygkan kul 3 pg aku tau psl kes nih...aku trus x ley tido..Ya Allah ,beri aku kesabaran....

al-kisahnyer mcm nih.....

sabtu lepas (which is semlm),sepatutnya ader kelas kat uitm..tp dh disbbkan berlakunya banjir kat perlis nih,so ada yg mntk utk di pospone kn kelas sbb ada yg terlibat ngan banjir..so lecturer consider la ngan classmate aku yg x ley nk attend kelas..ari kamis tuh,so dia sms aku utk aku sebarkan kpd kwn2 yg lain..belum smpt aku nk announce dkt fb,dh ader yg terlebey awl dr aku announce kat fb..yg mana xde fb,aku sms la bgtau diorg..dlm pd tuh,ada la sorg nih mcm x puas hati sbb kelas cancel..katanya.."ala,takat 2,3 org je yg x ley mai,buat je la kelas" ..hello....ko x pk ke org yg terlibat ngan banjir tuh semua..apesal ko selfish sgt2.. smpi lecturer tuh col aku ari jumaat tanye psl nih..aku jugak yg kena kan... smpi lecturer tuh ckp "apesal beria sgt dia nk wat kelas tuh?ke dia nk dating?"amek ko....

tiba pd hari kejadian,which is semlm...tetibe lecturer tuh sms aku....

"uols x bgtau bdk kelas ke kelas cancel?pn ct col i ckp ade 6,7 org budak kelas dtg tp i x inform kelas cancel"

dang!!! sp pulak yg x dpt info nih???tetibe aku rs bersalah yg amat sbb aku x amanah..

"sy dh bgtau semua kat fb yg kelas cancel..sp pulak yg pegi kelas tuh?" aku reply

"ntah la..i pun x tau..pn ct col i..jenuh la pulak nk mnjwb..i dh emel kat semua org ckp kelas cancel.." sms dr lecturer aku..

aku seyesly rs bersalah sgt ngan sp2 yg dtg kelas..sbb sian kat org2 yg jauh dtg kelas tp tetibe tau kelas cancel..dan yg paling x best bile smpi ke telingan pn ct (koordinator Ined)

"xper2..nnt sy akan find out sp pegi kelas ptg nih..ape2 sy inform kat cik"

seyesly aku rs x sedap hati sgt bila cik tuh bgtau aku 6,7 org yg pegi kelas..setau aku la,semua dh sedia maklum ngan pembatalan kelas nih..hati aku tul2 x tenang...

so,aku try la sms kat sorg classmate aku nih..time tuh dh pukul 11 mlm..aku rs2 comfirm dia dh tido punyer..so,xper la...aku biar kan dlu...dlm kul 245 pg,dia reply sms aku....dang!!! aku dh tau sp dalangnyer....x ckup sms,dia siap call aku laei bercerita psl kes ptg td....rupenyer POMPUAN ni x bgtau kat BOIPREN dia yg kelas cancel...akai ar tuh,dia nk dating..tuh yg x bgtau kt BOIPREN dia kelas cancel..lau x mesti BOIPREN dia x dtg kelas..jauh kot nk dtg dr penang nuh..lagpun weekend kan ms bersama keluarga..(so paham2 la sndr)

MasyaAllah...sakitnya hati aku...np nama aku pulak yg naik nih...fitnah!! aku rs nk nanges sgt2..geram sgt2..kalo dia ada depan aku mmg aku lempang2 je...

wahai PEREMPUAN.....
ape mslh ko ngan aku sbnrnyer nih???ape yg ko x puas hati ngan aku??ade aku kesah ko nk dating ke nk ape ke,tp jgn smpi babitkan nama aku..aku punye la x sedap hati dan rasa aku nih x amanah bila ada yg dtg kelas....Ya Allah.....bg aku kesabaran...

No comments: