Sunday, 27 March 2011

mission complete by ePJJ D'Unite 2011

Alhamdulillah...misi kami student ePJJ D'unite 2011 telah pun berjaya...hasil kutipan yg kami perolehi melalui charity work kami which is cuci keta yg kami jalankan awl bulan ari tuh.. berkat usaha kami,kami berjaya mengumpul sebanyak rm1k utk disalurkan kpd puan Salmah..

mendengar cerita kisah kehidupan puan Salmah sedikit sebanyak mengisafkan dan menyedarkan kami semua..walaupun hidup puan salmah sekeluarga sederhana,namun puan salmah ttp mempositifkan dirinya utk meneruskan kehidupan..mengidap penyakit darah tinggi dan kencing manis,namun beliau ttp tabah mengharungi kehidupan bersama 5 org anaknya.. ditinggalkan tergantung tak bertali oleh suaminya..

Ya Allah...jdkan aku hamba Mu yang sentiasa bersyukur di atas segala nikmat yg Kau berikan pd ku..


pose dlu with makcik fasha

kena park keta kat luar..

kena berjalan masuk ke dlm sbb laluan sempit

pose ttp wajib ok

hehehhe..nsb baik la x patah tiang umah makcik nih

fasha,aku,su & anis

yg speaky tuh lecturer kitorg..ngah kusyuk dgr cerita makcik nih..cik nik,full mark kan??

kami pun kyusuk jugak mendengarnyer

moh ler bergambar beramai2

inilah kami

Dan (amatlah baiknya) klu mereka berpuas hati dengan apa yg diberikan Allah dan RasulNya kpd mereka, sambil mereka brkata: CUKUPLAH ALLAH bagi kami, Allah akan memberi kepada kami dari limpah kurniaNya, demikian juga RasulNya, sesungguhnya kami sentiasa berharap pd Allah. [Surah at-Taubah:59]

No comments: