Thursday, 24 June 2010

a sweet escape of mother & daughter

last weekend,aku ngan mak terbang jauh.(jauh ker??x la sgt to kire luar dr Malaysia tuh katogeri jauh la kan) hahhah..kami ke Bandung..motif??sj jenjalan kat sana..shopping2 ape yg perlu..haahah...kire murah la x smpi pun rm500 utk tiket pergi balik,hotel utk 3 mlm, supir,makan2..FYI,aku ngan mak x amik mana2 pakej pown..main redah jer.. hahaha..


tmpt yg menarik utk pegi ialah Pasar Baru..gile aku dibuatnyer tgk kain lace yg chanteq2... naik juling bijik mata aku nih..seyesly la aku ckp..french lace yg kat Malaysia semetr smpi rm400++, kat sana rm100 je kot.. motif tgk kain lace???
=)


mmg rambang mata dibuatnya aku kat sini..kain2 cotton pun berkodi2 kat sini..chanteq corak dia..amat menarik tertarik mmg daboom la..huhuhu...kebaya2 sulam,kain sulam... fuhhh... mmg gile la..duk kat sana,korg mmg akan dpt layanan tip top la..korg duduk jer..tunjuk je nk kain yg mana..kale ape..diorg akan bwk je tunjuk kat korang..hahahaha... aku ngan mak stuck kat satu kedai nih..Chad Gallery..dia punya layanan..mmg tip top giler..bygkan smpi aku nyer credit top up aku pun diorg tolong pegi belikan..x ke giler?? hahah..


tmpt menarik yg lain ialah Tangkuban Perahu..chanteq sgt view dia..aku smpi sana dh tgh hari la..tp mcm pg jer..sejuk jer..tips utk korg yg blum pegi sana or akan ke sana..ms korg smpi korg akan dikerumuni ngan penjual2 jalanan yg jual brg2 cenderahati nih..mereka sgt2 la agresif sket..bukan la ape,diorg akan keep on follow u utk suh anda beli jugak..the best tips ialah tawar la harga yg paling murah kalo nk beli..kalo xnk beli,wat x tau jer..laei 1,kalo ader yg offer nk bwk anda smpi ke bwh,make sure jgn ikut..sbb mahal gile dia charge..

p/s: dh smpi Malaysia pun aku still mcm x percaya aku dpt jejak kaki aku kat bandung..maybe org lain dh merata tmpt pi kan..tp aku puas hati sbb aku dpt bwk mak aku pi sana.. shooppingg.. wink.wink.wink..

No comments: