Monday, 4 May 2009

Benci+Dendam

Aku benci insan yg menipu
Aku benci insan yg menabur janji kosong.
Aku benci insan yg pandai menungkap kata2 manis
Aku benci insan yg berpura-pura mengambil berat
Aku benci insan yg menyayangi seseorg demi kepentingan diri nya
Aku benci insan yg tak pernah tahu menghargai pengorbanan org kpd nya

Aku ni pendendam orgnya. I can forgive, but never forget. Live with it, but at least I admit.
Been trying hard not to be one.At times, I do think I’m not. But later on, apabila perasaan itu dtg kembali, baru aku sedar, oh berdendam lagi rupanya aku. Well I guess better to try than tak sedar diri langsung kan.

Aku tak tau nape tetibe plak aku nk type menda2 nih..but the truth is, i hate person like diz.. juz take a granted for himself..So many promises he made,so many lies he told..My life was so miserable because of him..I dont ever know what is my fault..He juz told me that he dont love me anymore..Bulls**t.. He said he dont want any commitment rite now..Bulls**t.. Like i dont know the truth..He said he just use all the girls dat he knew for his granted only..
After all i've done to him,After all my sacrifies to him.. He never appriciate all dat..All i know is, i cant & wont even forgive him for that..
Org akan berkata, x baik berdendam..x baik membenci.. i know dat.. aku pun x mau jd pendendam..x mau jd pembenci.. org hanya mampu berkata kerana mereka x merasa apa yang aku rasa.. this time was different.. feel like i was just the victim of this situation..but I believe in karma.. its ok.. time will heals everythings...
Thanks God for everythings..


2 comments:

pemudakampung said...

Nak kena tulis gak ni,kasi kesedaran dekat kawan aku ni.Tak habis-habis dengan darah panglima dia lagi.Benda nak di bising pun dah tak guna ,bukan si budak "cenanga" tu nak kembali.Semakin buat hati tertekan,jiwa merana.
Sudahlah,jadikan ia satu pengajaran.Ni kira dah jadi pengajaran No 2 dah kat ang ni.Dok tak serik-serik.Ang bukan taktau laki-laki ni(bukan aku)kalau nak sesuatu lidah dia bukan punya lah manis.Kalau mempelam harus manis ang tau.Pas ni ang jgn dok cari yang dok cakap manis-manis,yg dok tabok janji dekat ang tu.Cari yg biasa,tak hensem pun tak pa.Paling penting tau menghargai ang,dan paling penting hormat kedua-dua org tua ang.hindari dari jantan-jantan keberek(bukan aku)
akhir kata aku ....
bila ang nak lanja aku makan ni ha??

salam

LaDy D said...

hahaha..pandai hang susun ayat no.. oraits boshh..thanks...ayat yg paling last tuh mcm x bp best la..aku ke yg kena blaja hang??